Program Germ Buster

Pada hari Selasa bertarikh 4 Mac 2014, pihak sekolah telah bekerjasama dengan Unit Keselamatan dan Kualiti Makanan, Pejabat Kesihatan Daerah Sepang telah mengadakan Program Germ Buster.
Program Germ Buster yang disasarkan kepada murid prasekolah ini bertujuan untuk meningkatkan kesedaran tentang kepentingan keselamatan makanan dengan memfokuskan kepada Keracunan Makanan, Lihat Hidu Rasa, Kontaminan Makanan dan Bacaan Label. Selain itu juga murid didedahkan dengan 7 langkah mencuci tangan dengan betul. Ceramah yang disampaikan oleh 3 pegawai dari Pejabat Kesihatan daerah Sepang mengambil masa selama 2 jam  bertempat di Dewan Serbaguna Gemilang.
                                         Puan Bahiyah menceritakan tentang Keracunan Makanan
                                      Puan Suraya dan Puan Laili juga dari Pejabat Kesihatan
                                            Barisan guru-guru prasekolah dan pembantu
                                       Murid-murid tekun mendengar dan ada yang suka bertanya
                                           Cuba nyatakan 7 langkah mencuci tangan
                                  Turut serta mendengar ceramah, Pn Ana Liza (GB SKKW)
                                                    Hidup Sihat dan Ceria Tanpa Dadah
Pihak sekolah merakamkan setinggi penghargaan dan terima kasih kepada Pn Bahiyah, Puan Suraya dan Puan Laili kerana sudi berkongsi maklumat dengan anak-anak SKKW. Terima kasih juga dengan buah tangan yang diberikan kepada murid-murid untuk di bawa pulang. Diharap apa yang diterangkan dapat diamalkan dan dimanfaatkan bersama rakan-rakan atau ahli keluarga khususnya dan seluruh masyarakat amnya.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »